PE-punten
- 2 Netto onderwijs
- 2 RB
- 2 NOB
Organisaties zoals gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en medische dienstverleners gaan steeds meer samenwerken. Bij samenwerken is btw een belangrijk aandachtspunt. De btw kan namelijk een omvangrijke kostenpost vormen die niet aan de orde hoeft te zijn.
In deze online-cursus gaan we uitgebreid in op de btw-aspecten van samenwerken. We zetten de btw-aspecten van de verschillende vormen van samenwerking nauwgezet met je op een rij en bespreken deze aan de hand van praktijkvoorbeelden.
Voor de start van de cursus ontvang je van ons uitgebreide sheets die je kunt gebruiken voor de voorbereiding maar ook als naslagwerk.
Je eigen praktijkcasus en/of specifieke vraag
Uiteraard kun je voor, tijdens maar ook na de cursus je eigen casus(sen) aanbrengen.
12.45 uur Inloggen
13.00 uur Programma met onder andere de volgende onderwerpen:
- Hoe werkt de btw bij het doorbelasten van kosten en hoe kunnen ter zake btw-voordelen worden gerealiseerd, c.q. kosten van btw worden vermeden.
- Hoe werkt de btw-koepelvrijstelling en wat zijn de recente ontwikkelingen met betrekking tot de btw-koepelvrijstelling.
- Wat wordt verstaan onder de kostenverdelingsovereenkomst, wat zijn de voorwaarden en wanneer kan het leerstuk ‘kosten voor gemene rekening’ worden toegepast.
- Welke btw-aspecten spelen bij de samenwerking via een overeenkomst.
- Wat zijn de btw-aspecten en aandachtspunten van samenwerking om niet, funding en partage?
- Wanneer kan een btw-fiscale eenheid worden gevormd?
15.00 uur Einde programma
Joep Swinkels
Mr.dr. J.J.P. (Joep) Swinkels is concernfiscalist Rijksbelastingen bij de gemeente Utrecht en als kennismanager verantwoordelijk voor de fiscale kennisbank Taxnavigator, www.taxnavigator.nl. Voorheen werkzaam als belastingadviseur bij PwC, EFK Belastingadviseurs en KPMG Meijburg.
- (Beleids)medewerkers bij gemeenten
- Accountants
- Belastingadviseurs
- Controllers
- Financieel medewerkers
- Hoofden financiële administratie
- Medewerkers boekhouding en financiële administratie
werkzaam in zowel de profit als non-profit sector. Denk hierbij aan gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, medische dienstverlening en andere organisaties.
Het inschrijfgeld bedraagt € 205,00 per persoon (excl. BTW).
Meld aan met 2 personen en jij en je collega ontvangen 10% korting op het inschrijfgeld. Hierbij zijn inbegrepen de kosten van digitaal documentatiemateriaal. Na ontvangst van je aanmelding sturen wij je een bevestiging en factuur.
Verhinderd?
Tot twee weken voor aanvang van onze programma’s kun je uitsluitend schriftelijk kosteloos annuleren. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang ben je het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Een vervanger mag kosteloos je plaats innemen.
De cursus is beoordeeld met een 8!
Wat vonden deelnemers het meest leerzaam:
‘Het onderdeel kosten voor gemene rekening
‘Alles’
‘Overview relevante ontwikkelingen’
‘Mogelijkheid om ook op een later moment nog vragen te stellen’
‘De gehele inhoud’
‘Veel praktijkvoorbeelden’
‘Btw en doorbelasten kosten’
‘Koepelvrijstelling’
‘Actuele kennis die de docent heeft van oplossingen in de adviespraktijk’
2 uren
2 fiscale punten in aanvraag
Het is de verantwoordelijk van de deelnemer of een cursus kwalificeert voor PE-punten.
NOB: Fiscaal Vanmorgen is van oordeel dat deze cursus voldoet aan de minimum voorwaarden voor onderwijs als gesteld in het PE-reglement van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en voor 2 uren kan worden ingebracht voor de PE-verplichting van NOB-leden.
VRC: Volgens regelement
Mis je pe-punten voor jouw branche/beroepsvereniging? Neem dan contact met ons op.