PE-punten
- 4 Netto onderwijs
- 4 RB
- 4 NOB
- 4 VRC
Een zorginstelling valt binnen de regels van de btw en kwalificeert als “normaal” btw ondernemer. De hoofdprestatie zorgverlening is dan wel vrijgesteld van btw, maar veel bijkomende diensten niet. Hierbij kan gedacht worden aan opbrengsten uit bijvoorbeeld uitleen personeel, parkeren, restaurant of levering van medicijnen. Financieel specialisten in de zorg krijgen te maken met al deze btw kwalificatievragen. Is de opbrengst wel of niet btw belast en tegen welk tarief. En dit is alleen nog maar de “omzetkant”. Vervolgens komt de vraag hoe om te gaan met de btw op de kosten en investeringen. Is de btw volledig aftrekbaar of deels, en zo ja hoe bereken ik die aftrek? Deze en andere vragen staan centraal in deze cursus.
Wat levert het je op?
De cursus ‘Btw voor zorginstellingen’ is een uitstekend vertrekpunt om de fiscale aspecten binnen je organisatie of die van je cliënt in kaart te brengen:
- We werken op basis van actuele vraagstukken;
- Er is voldoende gelegenheid om je eigen praktijkvragen te stellen;
- De docent is zeer ervaren in fiscale vraagstukken die zich bij zorginstellingen voordoen.
Na afloop van de cursus heb je kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van btw voor zorginstellingen en heb je een groter signaleringsvermogen en fiscaal bewustzijn.
Programma
12.00 uur Ontvangst met koffie, thee en broodjes
12.30 uur Programma
- Introductie btw systematiek
- Relevante vrijstellingen
- Onroerende zaken
- Aftrek van btw op kosten en investeringen
- Inzet van personeel
- Samenwerking
- Specifieke onderwerpen (zoals leveringen en diensten van/naar het buitenland, verleggingsregelingen en fiscale monitoring)
17.00 uur Einde programma
Tijdens de cursus vinden een paar korte pauzes plaats.
Docent
Teunis van den Berg
Drs. T. (Teunis) van den Berg studeerde fiscale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn afstuderen in 1993 werkte hij 5 jaar als btw-inspecteur bij de Belastingdienst Grote ondernemingen Amsterdam. Vervolgens werkte hij als fiscalist bij een zakenbank en als senior btw-manager bij een Big Four kantoor. In 2007 trad hij in dienst bij mth […]
Doelgroepen
- Financieel specialisten werkzaam bij een zorginstelling
- Controllers in de zorg
- Hoofden financiële administratie
- Medewerkers boekhouding en financiële administratie
- Accountants
- Belastingadviseurs
- Financieel managers
- Financieel medewerkers
Prijs
Het inschrijfgeld bedraagt € 485,00 per persoon (excl. BTW).
Meld aan met 2 personen en je collega ontvangt 10% korting op het inschrijfgeld. Hierbij zijn inbegrepen de kosten van digitaal documentatiemateriaal, koffie, thee en broodjes bij ontvangst. Eventueel overig materiaal ontvang je tijdens de cursus. Eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen bij het inschrijfgeld. Na ontvangst van je aanmelding sturen wij je een bevestiging, routebeschrijving en factuur.
Verhinderd?
Tot twee weken voor aanvang van onze programma’s kun je uitsluitend schriftelijk kosteloos annuleren. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang ben je het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Een vervanger mag kosteloos je plaats innemen.